top of page

Stemmer for stedet

En podkastserie om stedsutvikling og lokalpolitikk

Politiske visjoner påvirker stedene våre

Det er snart valg! Og valget handler også om stedsutvikling.

 

Hvem som kommer til makten i din kommune vil påvirke ditt hjemsted. Alt fra hvor lett det er å sykle til jobb fra der du bor, hvorvidt ny skole skal bygges eller om boligprosjektene skal ha 5 eller 9 etasjer.

 

I podkastserien "Stemmer for stedet" vil du bli litt klokere på hvordan ulike partiers politikk bidrar til å forme lokalmiljøer og steder ulikt.


Vi har laget tre episoder fra tre ulike steder hvor vi sammen med et eminent faglig råd bestående av  Tone Tellevik Dahl, Ellen De Vibe, Gro Sandskjær Hanssen og Erling Dokk Holm,dukker ned i lokale utfordringer og den lokale politikken.

 

 

 

Episode 1:
Bodø
-stormannsgal eller fremoverlent?

Til slutt er vi i Bodø.  Vi vil komme innom tetthet og hvorvidt Bjørvika skal være et eksempel for etterfølgelse for andre havnefrontutviklinger, nedbygging av matjord til fordel for ny fotballstadion og hvorvidt plandisiplin er et ord alle politikere bør merke seg.

Episode 2:
Stranda 
-når bygda krymper

Andre episode er fra Stranda kommune på Vestlandet. Her blir vi kjent med de mange utfordringer et sted står ovenfor ved fraflytting, hva turismenæringen gjør og potensielt kan gjøre med et sted og vi drøfter: når er en skole for liten til at det ikke lenger er forsvarlig å holde den åpen?

Episode 3:
Ullensaker
-høylytte voksesmerter

Første episode er fra Ullensaker, hvor vi går i dybden med hva som skjer når et sted vokser fort, hvorvidt innenfra og ut alltid er riktig politikk og hvor mye offentlig styring det bør være når det gjelder kvalitet.

bottom of page